krispigt vintervitt...




... är temat hos Fabriken. Fast vitt är ju sällan vitt. Det har vi bittert fått erfara under våra renoveringar. När vi bodde i Stockholm och renoverade en liten etta där var vi så trötta på allt vad "Stockholmsvitt" hette och valde därför en aningen varmare vit färgton till alla lister. Antikvit hette den. Problemet med antikvit var att den inte var så samarbetsvillig med många andra färger, utan beroende på hur kalla eller varma de andra färgerna var i tak och på väggar så skiftade listerna till att se vackert nymålade ut till att se lite smått missfärgade och rökskadade ut. Det är en hel vetenskap det där med färg.



Annars gillar jag att vitt inte är vitt- blev inspirerad och var tvungen att experimentera lite här hemma med just olika variationer av vitt. Vita små spetsdukar i olika formationer på vit (ostrykt/ickemanglad) linneduk. Vit loppisfyndad kaffekopp med guldkant som bjuder på varm choklad och massor av marshmallows. Och en vit blomma i vit kruka.


Så härligt att färger också kan te sig olika beroende på struktur.


 Fast allra härligast är nog ändå det naturliga vita. Att få komma hem lite rimfrostig efter en långpromenad med hunden och se hur snön gnistrar i solen. Och att njuta av varm choklad och se ut över forsande vatten som kokar i kylan.





Kommentarer

Populära inlägg