Glad påsk!


Glad Påsk på er allihopa! Vi myser i soffan, påskfikar i solen och renoverar- putsar spis. Och så försöker jag pynta upp bebisen till en söt påskkärring, med ett sisådär resultat. Rougen kom på utan större bråk- ganska roligt att få en borste som kittlade i ansiktet, däremot söta prickar gick inte att få till. Det blev mest streck, inte ens att mamman fick roliga prickar i sitt ansikte hjälpte ...

Sen var det där med att sitta still...


...INTE Lillans starka sida. Efter lite upptukt från Lilla hund ......och mutning i form av en syltkaka fick vi ändå till något som skulle kunna likna en liten påskkärring..

¨p


...och själva kakan gavs senare bort till Kiira

Hundar är för övrigt mycket lättare att övertala att leka påskkärring...


Har hört att det i vissa trädgårdar i Sverige är cirka en meter snö och att man på annat håll firar påsk genom att åka skidor över isen ut till en ö för att sedan bada bastu och bada isvak- Inte helt fel förutom det där med isvaksbadandet. 

Även här verkar isen till viss del ligga kvar över sjön


och vad som liknar en extra påminnelse om varför vi firar påsk. En liten and som haft sin tid på jorden och nu gått vidare till andra jaktmarker. Skalet ligger dock kvar bland stenarna utanför köksfönstret. Vi fann honom igår (långfredagen) så kan man hoppas på en återuppståndelse i morgon? Om jag nu minns Bibelberättelsen rätt.


Vi hade ju faktiskt även "sista måltiden" här på Skärtorsdagen (om jag nu minns rätt av bibeln vill säga). Några mammor med barn var här och åt påsklunch och de små fick påskägg med innehåll av alla bebisars favoritgodis- nämligen fruktsmoothie! Av hänsyn till de andra bebisarna visar jag inga bilder på detta men de var väldigt söta där de satt och smuttade smoothie hela ligan på "vardagsrums"golvet. Och vuxetgodiset ligger på långkok i farfars gamla "porslinsgryta".


Och här satt sedan jag nästan hela eftermiddagen, efter promenad som fick den lilla påskkärringen att somna, och drack påskkaffe med chokladkakor som smalt i solen. Ja adventsstjärnan har fått stå kvar och kombineras numera med lite påskliljor i kruka som jag väntar på ska slå ut. För julen varar ju till påska...:)


Hoppas att ni andra också har en skön påsk !

Kommentarer

Populära inlägg