nya planer...

Ett rum som jag har som ett litet hatobjekt här hemma är matrummet. Fula gamla plastmattor till golv som drar som satan, gammal sprucken strukturtapet, tecken från en gammal fuktskada i taket som ger en liten klump i magen och ett stooort fönster som visst ger fin utsikt  men som inte passar i stil och som dessutom är i väldigt dåligt skick.

Och eftersom jag suttit en del och klurat på kök och matsals/vardagsrumslösningar till andra den närmsta tiden och blir så avundsjuk på detta och är less på hela vår vardgsrumsrenovering så är min grej att starta nya planer. Och så har jag haft en idé om att byta ut vårt stoora fönster till några slags altandörrar och kanske bygga någon slags altan utanför mot forsen, men Tommy har inte riktigt varit helt med på detta. Så i ett försök att övertala ritade jag upp mina planer i SketchUp.
Jag skulle så gärna vilja få in ett liknande inbyggt serveringsskåp som ovan, men vet inte om detta blir platsen för detta. I dagsläget finns ett inbyggt skåp av ett lite enklare slag.
 T har faktiskt ändrat sig till viss del och tycker numera att det kanske inte är en superdålig idé det där med dörrar ändå. Vi vill ju till så stor del som det går återskapa det gamla med huset, men jag känner att  det här redan har skett ett ganska stort ingrepp i och med bytet till det stora fönstret att några liknande dörrar inte skulle skada. Dessutom skulle det bli mer ljus till rummet som är ganska mörkt. Och jag gillar tanken att ha dörrarna lite på glänt och kunna gå ut och sätta sig i kvällsolen med en kopp kaffe. 

Har även blivit lite småkär i altandörrarna som syns i Pluras kök Spanien, men sådana kommer det nog aldrig bli INTE i detta hus i alla fall. Ett program som jag för övrigt inte trodde var något för mig alls, men som jag gillar jättemycket. 
Jag är egentligen väldigt förtjust i runda bord och skulle gärna ha det, men får väl sitta och göra ett förslag till. För återigen handlar det om att övertala min kära T. 

Kommentarer

 1. Skitsnyggt!! Passar verkligen med ett par dörrar ut mot forsen!! Du kan väl planera o färdigställa hemma hos oss??;)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack så mycket för utmärkelsen!
  Vilket roligt rit program du kommer att få det jättefint.
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det! Det hade ju varit betydligt roligare att renovera om allt hade gått lika smidigt som att rita upp det i datorn:)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg