mellandagsfika...


Tema hos Fabriken är dukning. Vi är i Småland och skrotar runt. T bygger pardörrar till vardagsrummet och jag "rotar" runt i farfars skafferi och hittar gamla fina sugrör som fick bli inspirationen till någon slags retrodukning i syrrans kök. En lättare fika/lunchdukning...För fika gör man mest hela tiden här. Spelar egentligen ingen roll om det är mellandagar eller inte.
Kaffekopparna hittade jag i syrrans vitrinskåp. Glömde kolla vem som desgignat, men om jag inte minns helt fel alternativt är helt felinformerad så har jag varit hemma hos denna designers mamma och inrett hennes hus. I alla fall fanns likadana hos denna kvinna, men då även i svart variant och jag blev småförälskad.


Hittade fina tallrikar i syrrans skåp och besticken hade jag i ett kök en gång i tiden när jag precis flyttat hemifrån, men låg nu i en låda hos systern min som snällt förvarar en hel del av mina och T:s gamla prylar- men från början kommer även besticken från farfars förråd av alla möjliga ting. Väskan i bakgrunden fick Lillan i julklapp av sin mormor och morfar-fylld med en massa sköna prylar. Här blev den någon slags dekoration som fick agera serveringsfat av apelsiner och julgodis. Ett tips att använda istället för hederliga fat och skålar. Det finns ofta en massa grejer man kan använda istället för fat, som den gamla snygga vågen i bakgrunden. Passar även den perfekt som serveringsfat- tänk en fin tårta eller liknande på den och ha den stående mitt på bordet.

De supersnygga gamla sugrörsförpackningarna.
Och så hygieniska sugrör eller "Flex-straw". Det är i alla fall så de bland annat säljs in på dessa förpackningar. Idealiska för den lilla sjuklingen! Så tänk på det så här i förskylningstider. Ha alltid ditt egna sugrör i väskan, det och handspriten. Eller undvik folksamlingar. Vi undviker i alla fall reor och annan stress och tar istället en extra kopp kaffe.


Kommentarer

 1. Måste vara underbart att ha en farfar med så mycket roliga gamla saker. Det blir lite nostalgi för mig när jag ser detta härligt. Hälsa alla nere i Småland från Alvas farmor och Acke och krama om lilla Alva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. för mig är det en skattkista hos farfar för T en ofantligt massa skräp:) Så kan det vara.. vi krammar lillan så hon blir lite blå:)

   Radera
 2. titta så fint det kan bli i köket med en designers hjälp=) kram syster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack-va snällt! Och jag städade efter mig, eller hur? Du får gärna kolla upp vem som formgivit de där kopparna.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg