vilken kalashelg...Vi började helgen med köksinvigningsmiddag hos min allra bästa vän och barndomskompis som hade byggt nytt kök i ett nytt rum. Så spännande att äntligen få se resultatet när man varit med och diskuterat lösningar fram och tillbaka och suttit med planskisser framför sig och flyttat diskbänkar och spisar fram och tillbaka. Kan dock inte ta någon cred för slutresultatet utan det har ägarna skapat helt själva.

Så härligt att komma in i ett kök där man vågat använda lite färg. Inga vita lister och dörrfoder här inte, utan pärlspont i härlig varm grön ton och lister som harmonierar med valda tapeten. Och så detaljerna, lysknappar som gjorde mig lite grön av avund...Det roliga är attt vi skaffat exakt samma knoppar och handtag ..


och Lillan trivdes som fisken i vattnet med att få lite lekkompisar i äldre ålder...


...och en massa nya leksaker att testa


Fortsatte med en supertrevlig 30-årsfest på lördagen, med urgod mat och trevliga människor 
 där jag insåg att man inte är 20 längre på lite olika sätt. Diskussionerna har ändrat lite karaktär, så hade man ju önskat att man hade lite mera "20-årstakter" i sig och kunnat hålla på hela natten och så minst tre förväntansfulla tjocka magar, en utav dem lite vackrare eftersom den satt på en kär gammal vän. Förstår nu min barndomskompis glädje över min graviditet. Åh, min vän och hennes sambo har ju allt det där spännande, nya framför sig. Första gången som vi för övrigt lämnade Lillan för en hel kväll utan att vara på gångavstånd, vilket resulterade i en pappa som hade lite ångest. Lillan däremot roade sig tydligen flott på sitt håll där hon var medelpunkten för gammelmormor och -morfar, gammelmostrar med barn och så barnvaktsmormorn själv då också naturligtvis. 

Har inte en enda bild ifrån kvällen eftersom jag typiskt nog glömde kameran hemma, men TACK för trevligt kalas säger jag till kalasarrangören. Vi får se om jag orkar organisera något liknande till sommaren:) 

Och så avslutades hela helgen med 1-årskalas på söndagen. Syrrans lilla bus blev ett helt år för några veckorn sedan och sådant ska naturligtvis firas. Korvgrillning ute i solen...Födelsedagsbarnet fick en åktur i pulkan och för en gångs skull kändes det lite positivt det här med att snön fortfarande finns kvar. Finns det något härligare än att sitta med nosen mot solen och snön gnistrar så där vinterhärligt?


Det skulle väl vara tårta inne i värmen då, när tårna börjar frysa lite granna och barnhänder var trötta på att vara tvugna att vara täckta av vantar...Födelsedagsflickan själv dagen till ära i fin kalasklänning. ...och en annan liten tjej som längtar till sitt eget 1-årskalas och få öppna en massa prasslande paket


Kommentarer

  1. Så fin Alva blev i den blommiga dressen, tycker farmor :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur..hon hade jeansklänningen över innan, men den hade hon lyckats kladda ner-perfekt då att ha en ren, färdigklädd bebis under- bara att ta av ett plagg!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg