utforska världen ( eller: det är tur att mjölk- och juicepaketen har skruvkork)


 Det är ganska mycket utforskande av världen just nu. Ett kylskåp är som att kliva in lite i himmelriket när man är bebis. Oj så mycket saker det finns att titta på och känna på och en dörr med behändigt handtag att dra i ...


...och en massa grejer med roliga knappar på 


och väldigt behändiga att använda som trappstege när man vill utforska lite längre in i himmelriket.


Men det finns ju så många olika himmelriken- världen verkar vara alldeles full av dem och det är väl det där som är det fantastiska att få vara med den här lilla människan om dagarna. I alla fall de dagar man har tålamod och massor av tid. Andra dagar är utforskandet av juicepaket och inredningstidningar och papperstussar och små jordklumpar inte lika fascinerande för mammor, ger mest magknip.

Och så har skruttfisen hajat det här med att glas; det dricker man ur. Sen att det där rosa fina som finns i glaset är en stearinklump och inte alls något supergott att slurka i sig, det har hon inte riktigt förstått. Men om man smackar riktigt ordentligt, precis sådär som man gör när man på riktigt dricker vatten ur glas...då kanske det fungerar i alla fall. För att utforska världen tär ju litegranna och all den där hungern över att utforska kräver ibland att man släcker törsten. Och så kräver det att mamman måste göra lite förflyttningar i skåp och lådor av alla farliga saker som inte bör utforskas riktigt än.


Kommentarer

Populära inlägg