ser ni skillnaden?
9 cm högre, 2.5 cm bredare. Det är skillnaden mellan de gamla dörrarna (den högra bilden) och de "nya" dörrarna inköpta på blocket (den vänstra bilden). Men de nya upplevs som mycket högre än enbart 9 cm. Jag har ju gjort en och annan övning när jag pluggade Inredning-och butikskommunikation med hur man kan arbeta med vertikala och horisontella linjer och hur dessa former upplevs, och det är alltid lika skoj att se att det faktiskt fungerar i "verkligheten" också. 

Skillnaden mellan dessa två dörrar är formen på speglarna. Medan den högra har tre ungefär lika stora speglar, har den vänstra två högre vertikala speglar i mitten och förlänger på så sätt intrycket av dörren. Vi har ju inte så högt i tak i vårt lilla hus och med de nya dörrarna höjs faktiskt intrycket en aning. Från kort och bastant  till långbent smäcker. Vi får väl hoppas att våra långa släktingar och bekanta inte luras så pass att de glömmer böja på nacken när de ska knata in i vardagsrummet.

Nu kanske inte riktigt de här bilderna gör verkligheten rättvisa. Dels glömde jag ta en riktig före-efter bild så den högra bilden är från en annan dörrpost som vi inte bytt ut än och så är ju inte bilderna tagna direkt rakt på. Men man kanske kan ana. Eller så ser man ingen skillnad alls och undrar vad vi egentligen håller på med. Men då får man väl göra det. 

Kommentarer

Populära inlägg