höststädning och skördefest...

Efter shoppingturen följde morfarn med oss hem till Forsstugan och hjälpte till med att slänga skräp och passa Lillan, medan jag pysslade runt med lite än det ena och andra. Och på fredagkvällen kom även mormorn för att hjälpa till hon med. Vi  ägnade helgen åt att räfsa löv...

...eller tja mormorn räfsade löv. Min lilla plasträfsa gick lägligt nog mitt itu vid typ första räfstaget trots den superbraiga tidigare lagningen med silvertejp som Mannen troligtvis fixat en gång i tiden.


...och så blev vi äntligen av med både stenhög och brädhögar i trädgården.


...och så fick utemöblerna flytta in i kvarnen. De har ju varit flitigt använda denna sommar- ..Not! Skönt att spindlarna i alla fall haft nytta av dem. Mormorn och morfarn var faktiskt även med och hjälpte till när de plockades ut i våras för då var jag så tjock att jag knappt såg mina egna tånaglar och kunde inte riktigt lyfta bord upp till "mjölnarluckan". ...och skruttfisen som då låg inne i magen låg denna fixardag till ära inlindad i värsta vintermunderingen för någon (pappan i huset) gormade på morgonen att det var så ruskigt kallt därute så mamman trodde att det skulle blåsa rakt igenom björndräkten. Istället blev det strålande sol och ett helt underbart höstväder.

...och forsen är helt galet "forsig". Enligt folk i bygden har det aldrig varit så mycket vatten. Så det är väl bara att hoppas att det håller sig i ån. Man skulle nog kunna surfa lite lätt på den våg som bildas utanför köksfönstret. Kanske ska se om någon butik har en gammal gummibåt att sälja så man kan testa forsränning.


..och så fick kvarnen ett nytt tak. Tanken var ju att vi skulle ha lagt om det på riktigt i våras, alternativt i somras, alternativt nu i höst. Men det kom lite annat emellan, så det fick bli ännu en vinter med presenning som toppluva. Om man kisar lite och har lite fantasi kanske man kan tro att det är ett grästak?


Hade lite ont i magen och hjärtat i halsgropen när Mannen min lekte apa däruppe på taket. 


...men till slut satt den i alla fall på plats....och när jag grävde upp potatislandet hittade jag både potatis, morätter och lök till kvällssmiddagen. Så det blev småländska kräftor med några supergoda "mammagjorda" kex till och sedan nötytterfile med nypotatis och morätter och lök i ugn serverat med mr lallerstedts såser som fanns till specialpris i matbutiken. Och chokladmousse med crisp gjord från påse till dessert fast toppade med blåbär, björnbär och lite citronmeliss från egen trädgård. Riktig skördefest!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg