storleken är inte allt...

Vi har inte världen största hus. Vilket blir ännu mera påtagligt när man sitter och klurar lite på brorsans framtida boendeprojekt och lyssnar till hans visioner- hela vårt hus får typ plats i hans tänkta badrum. Och det blir ännu lite mindre när man än en gång går på visning på ett slott...och större blir det inte heller av att vi i dagsläget inte ens kan utnyttja hela vårt lilla pepparkakshus små kvadratcentimeter, men vilka utvecklingsmöjligheter vi har:)

Men även små hus har sina kvaliteter och ibland kan faktiskt saker som från början mest varit en kompromiss bli till lyckliga lösningar som vi gärna vill behålla även när vi får fler kvadratcentimeters till godo...

Som exempelvis att vårt sovrum är så litet att det bara är vår dubbelsäng och tidigare en hundmadrass på golvet-numera en spjälsäng som ryms där...


...och därmed inte rymmer varken garderober eller små arbetsplatser-det vill säga inga (eller okej nästan inga) kläder som ligger i högar eller pappershögar och pågående projekt. Kläderna hamnar i hallen utanför och sovrummet får det lugn som man egentligen önskar av ett sovrum!

Att inte ha ett vardagsrum och i väntan på ett tvinga mannen att flytta soffan så vi kunde göra ett av matrummet har gjort att vi efter att ha börjat använda det här rummet och hänga mer kring köket insett att det är ju dessa två rum med utsikt mot forsen som man vill göra något mer utav.
  


Vilket har fått oss att klura på om man kanske skulle göra en rokad och flytta in köket hit där även en gammal vedugn finns i ett hörn och istället göra ett sällskapsrum av nuvarande köket som även då ska ha någon slags skön samverkan med UTE. (sitter när jag får tid och försöker få till lite skisser på alla tankar men tid är dessvärre inte något jag för tillfället har så mycket av...)


Att inte ha ett gigantiskt kök där man inte får plats med matplats, gör heller absolut ingenting! Så många fördelar med att ha arbetsytorna avskilda från matplatsen. Du slipper att se eventuell disk när man sitter och äter (speciellt som vi som nästan aldrig har ett städat kök eller orkar diska alla pannor och kastruller direkt efter användning) och med vår nuvarande lösning (ja innan matrummet blev vardagsrum då) så kunde man ändå ha en konversation med de som satt vid matbordet om man fixade det sista med såsen vid spisen. Något vi försöker ta med oss till nya planlösningar. 

Tips! tv8 har faktiskt ofta mycket bra "inrednings"-program. Just nu ser vi om kvällarna oss trötta på olika hem i Hustoppen. Massor av olika lösningar vad gäller planritningar, fasader, fönstersättningar både på höjd och bredd med mera med mera. Planerar man nytt eller är i renoverartagen tycker jag man vinner så mycket på att tjuvkika på hur andra gjort. hur de har utnyttjat nischer och utsiktsmöjligheter, VERKLIGEN planerat utefter väderstreck och utnyttjat sol och läsidor. Tar till sig det man gillar-funderar på hur man själv fungerar. Är man lika nördig som jag vad gäller färg, form kommer man antagligen liksom jag älska detta program där man analyserar detaljer som funkar och varför! Men som alltid med detta tycke-till är det ju en hel del personliga tycketillåsikter för det finns ju inga egentliga rätt eller fel vad gäller inredning!

Kommentarer

Populära inlägg