snöänglar och snödroppar



Nu när solen smekt i ansiktet nästan hela veckan och man börjar kika på nya vårskor känns den där snön ganska långt bort. Fast är det något som jag älskar så är det faktiskt när solen gnistrar och reflekteras i alla snökristaller. Säsongade några vintrar uppe i olika svenska fjäll för flera år sedan nu, och bitande kyla som nyper tag i kinderna med vitt fluff överallt det är sådant jag kan längta tillbaka till. Fast även vintern här bjöd ju faktiskt på några sådana där riktiga solskensdagar då vi tog pulkan bort till lekplatsen och gjorde snöänglar i rutschkanebacken. 




Mammaängel och Alvaängel






Och efter all sol och snö och pulka och snöhundar och bråk kring mössor och vantar som vill vara överallt förutom på huvud och händer och därmed ganska frusna fingrar på både mammor och pappor och barn eftersom det är väldigt svårt att försöka sätta på barn vantar med egna tjokistummisvantar på, efter allt det då går man in och dricker obligatorisk varm choklad med massa vispgrädde! 
Sådana vinterdagar tycker jag är fantastiska...


Dock därmed inte sagt att jag längtar tillbaka till detta vita just nu. Det blir liksom oftast lite annorlunda med snön när man har eget hus med skyhöga elräkningar varje vinter, en uppfart som måste skottas om man vill ta sig ut med bilen och för att inte tala om vindrutorna på bilen som måste skrapas och de där barnvagnspromenaderna är alltid lite tyngre i just snömodd. För det blir sällan liksom RIKTIG snö här söderut, allt som oftast består snön mest av slask och slask är inte kul. Och så är det ju det där med att vara rätt klädd. I fjällen åkte man typ till jobbet i skiddress. Här söderut huttrar man runt i svinkalla jeans och förbannar att man glömde vantarna och att den där skrappinnen till bilskrapan har gått av så man ändå skrapar vindrutan med typ naglarna och får andra gradens köldskador.

Så tack våren för att du anlänt och tack herr frost (som ändå hälsar på lite på nätterna) att du inte dödar mina mina nyomplanterade små krokusar och snödroppar och penseer...

Kommentarer

Populära inlägg