Välkommen 2014

Det är något visst det här med att välkomna ett nytt år. Även om det egentligen ju inte är någon skillnad alls från gårdagen; alla julleksaker ligger fortfarande över hela golvet och det är tydligen fortfarande lika svårt för någon annan än mig att ta tag i disk och annat som svämmar över i köket (trots att jag önskade så jag blev blå vid tolvslaget:) fast visst det nya året har ju bara haft en knappt hel första dag-än finns det hopp!) Trots detta så känns det ändå som att luften är lite renare. Det finns som sagt hopp om framtiden och vän av ordning har jag tagit tag i ett av mina nyårslöften- just det där med att det faktiskt ska bli lite mera ordning. Jag börjar med att försöka jobba undan 2013 vad gäller papper och andra tråkigheter och framöver tänker jag ta mig an vad gäller ordningen inredningsmässigt. För något som faktiskt har ändrats är att vi tagit klivet in över vardagsrumströskeln- även om själva tröskeln fortfarande lyser med sin frånvaro och består av lite byggplast, det vill säga massor av ny plats att skapa ordning på...


och när man flyttar ut alla grejer från ett rum blir det ju genast ett rum till att inreda- Dubbelt så kul!. Morgondagen ska ägnas åt lite bordsletande på loppis. Bästa tipset om man vill ha något att hitta på på hemmaplan som egentligen inte kostar ett dugg och samtidigt få förändring-Möblera om! Byt plats på grejer eller kanske till och med byt funktioner i rummen. Kanske inte så att man gör sovrum i badrummet (även om jag blev lite inspirerad av Loranga, Masarin och Dartanjang) eller flyttar köket till hallen. Men visst kan ett sovrum och kontor byta plats!

Vi har hittills haft en väldigt skön julledighet. Vi började hela spektaklet med att åka norrut till Herrns sida av släkten där det blev "minijulbord", (hur mini det var vet jag inte men gott!), paketlek och anna lek- att kunna springa fram och tillbaka i en lång korridor saknas i Forsstugan och gjorde det hela antagligen dubbelt så skoj...och magsjuka farmorn fick vara med på paketöppningen via skype!

Och kanske var det här på farfars köksbord som skepsisen för tomtar skapades? En dansade tomteluva...


för när den riktiga tomten knackade på dörren i Småland då brast det och tårarna sprutade på båda kusinerna...Men det fanns ju andra som var intresserade av vad som kunde finnas i tomtesäcken...och när tomten gått kunde man i lugn och ro öppna alla julklappar. 

2013 var året då vi fick tillökning i familjen på olika sätt. 


Just vår familj utökades med en docka och någon lillebror Rasmus kan därför vänta med sin ankomst. "Bebis" är ett utav de nya favoritorden.

Och bebisar behöver gå på promenad så då fick man göra det. Och i bakgrunden där uppe på skåpet skymtar min fina försenade 30- årspresent från mamma och pappa.


Annars var det ju det här med dans kring granen som blev julfavoriten! Allra roligast långdans...


och så många ljus det fanns att blåsa ut och för att inte tala om alla dess "balllo" att äta. Apelsin för er icke införstådda.


Gårdagen firades i hemmets lugna vrå. Bara vi tre och hunden. Tände ljus och eld på bryggan åt en massa god mat, men efterätten orkades faktiskt inte med så desto mer att glufsa i sig idag istället. Men först tror jag att vi gör lite av det som vi typ gjort bäst denna jul och vad en del av julen är till för- bara latat oss för att kunna ta 2014 med storm...

Kommentarer

  1. Passa på att vila för snart kommer mormor och invaderar! Ha ett bra 2014.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg