barnrum i cirkustemaNär man har ett litet snorigt hostigt barn och man mest ligger i sängen med henne på sitt bröst (eftersom det är typ det enda som gör henne lugn) är jag så glad att jag har två händer och att mitt lilla flickebarn tycker det är nästan lika intressant som jag att surfa runt bland olika bloggar och bilder för att söka inspiration. Just nu har jag fastnat i barnrumsträsket. Det roliga med barnrum tycker jag är att man allt som oftast öser på med färger i dessa rum även om man kanske annars är lite färgfeg. Jag velar som vanligt över hur jag skulle vilja att Lillans barnrum skulle se ut,- för än så länge har jag bestämmanderätt, och har varit inne lite på ciskustema. Älskar taken i bilderna nedanför...


Har förutom att klicka mig runt bland en massa bloggar och bilder parallellt suttit och dragit igenom alla avsnitt med Antikjakten. I ett avsnitt här är de i ett hem med just en sådan här trompe l'oeil målning (lura ögat). Jag har nog alltid tyckt att det varit fascinerande med dessa målningar, men vet att jag under en slottsvisning i Potsdam för några år sedan blev helt betagen i ett rum med ett målat tak som fortsatte i evighet.

Gillar både vintagefeelingen och taket i rummet nedan, en lite lugnare cirkus kan man väl kanske säga.  Dessutom skulle Lillans lilla röda resväska med vita prickar som hon fick i julklapp passa ypperligt in här. 
Bild hittad här

En kanske lite mer lättfixad cirkuskänsla.Om nu inte någon i min närhet som är duktig på att måla känner sig manade att skapa cirkustak i vårt hus.


Och här nedan Cirkushästarna hänger uppradade i väntan på sin tur att visa upp sina konster ackompanjerade av cirkustrummorna.

Har genom en massa olika bloggar hittat denna tjej och hennes bilder 
Får känslan av en cirkusvagn av bilden nedanför och tänker mig att hela cirkussällskapet sitter samlade någonstans i närheten och umgås efter kvällens föreställning.


Kommentarer

Populära inlägg