Välkommen


För ganska exakt ett år sedan fick vi nycklarna till vårt nya hem, Forsstugan. Ett hus med anor från 1600-talet, vackert beläget vid en fors.Vi var fyllda av energi och hade stora planer för vårt lilla hus med tillhörande kvarnbyggnad. I dagsläget är det väl lite sisådär med energin av förklarliga skäl, men planerna kvartstår om än något modifierade i vissa fall.

 Då för ett år sedan, lämnade jag mannen i huset med några av hans verktyg och lite mat medan jag åkte till jobbet. När jag kom tillbaka hade vardagsrummet inte längre något innertak. Tanken var att ta fram de underliggande takbjälkarna, dels för att få lite högre i tak i denna äldsta del av huset och dels för att vi tycker att det är fint med synliga bjälkar. Problemet var bara att det gamla golvet på ovanvåningen inte var helt, vilket ledde till stora hål i taket och så fortsatte det. Det ena problemet efter det andra dök upp och det som skulle varit en lättare första renovering av vårt nya hus är fortfarande inte klart. 

Men det är väl kanske det som är charmen med gamla hus och renoveringar, det blir liksom inte riktigt som man tänkt sig. Precis som livet i sig som gärna bjuder på den ena överraskningen efter den andra när man minst anar det. I maj i år fick vi en liten dotter och livet fick lite nya prioriteringar. 
Välkommen att följa det livet bland byggdamm, blöjbyten, inredningstankar och lite annat smått & gott...


Kommentarer

Populära inlägg